Patru ani de închisoare pentru un fost angajat al Penitenciarului Craiova care ajuta deţinuţii cu telefoane mobile

Angajat al Penitenciarului Craiova, 4 ani de închisoare pentru că furniza telefoane deținuțilorUn fost ofiţer de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova va petrece următorii patru ani în spatele gratiilor, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au respins apelul declarat împotriva deciziei Tribunalului Dolj care l-a condamnat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.

11 iul. 2016, 18:28
Patru ani de închisoare pentru un fost angajat al Penitenciarului Craiova care ajuta deţinuţii cu telefoane mobile

Craioveanul Andy Valentin Alexe a aşteptat aproximativ şapte luni pentru a vedea dacă magistraţii Curţii de Apel Craiova îl vor trimite în spatele gratiilor. Fostul ofiţer a fost condamnat, pe 16 decembrie 2015, la patru ani închisoare cu executare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru o perioadă de trei ani, decizie pentru care a făcut apel, scrie News.ro.

“Respinge ca nefondat apelul inculpatului. Obligă apelantul la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul avocatului desemnat din oficiu se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Andy Valentin Alexe a fost prins, în luna octombrie 2013, de către procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, după ce a primit 750  euro pentru a facilita introducerea în PMS Craiova a unor telefoane mobile pentru deţinuţi. Conform procurorului de caz, Alexe era “ofiţerul care coordona întreaga activitate, atât a deţinuţilor aflaţi în penitenciar prin intermediul telefoanelor pe care aceştia le primiseră, cât şi a persoanelor din afara penitenciarului care îl sprijineau în desfăşurarea activităţilor infracţionale, în acest sens apelând la sprijinul a două persoane de încredere ce se ocupau cu colectarea aparatelor telefonice şi a sumelor de bani pretinse”.

Fostul angajat al PMS Craiova a fost denunţat de o femeie care a declarat că Andy Valentin Alexe i-a solicitat suma de 600 euro pentru a interveni la membrii comisiei pentru schimbarea regimului de detenţie al fratelui său. De asemenea, pentru încă 150 de euro, Alexe i-a promis că îi va duce deţinutului, rudă a denunţătoarei,un telefon mobil.

Din luna octombrie 2013 până în aprilie 2014, Alexe a fost arestat preventiv, iar în 16 aprilie s-a dispus arestul  la domiciliu. Din luna iulie 2014 şi până în prezent, Andy Valentin Alexe s-a aflat sub control judiciar.