Patru bărbaţi, inculpaţi la Londra pentru un prespus complot terorist

Poliția londoneză a inculpat joi patru bărbați pentru infracțiuni legate de un presupus complot terorist pe teritoriul Marii Britanii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

26 mai 2017, 07:07
Patru bărbaţi, inculpaţi la Londra pentru un prespus complot terorist

Cei patru bărbați, rezidenți în estul Londrei, au fost arestați săptămâna trecută, înaintea atentatului sinucigaș de la Manchester în care au fost ucise 22 de persoane.

Ei urmează să compară vineri în fața Curții de Magistrați Westminister de la Londra, competentă pentru cazurile de terorism.

Umar Ahmed Haque, în vârstă de 24 de ani, a fost inculpat pentru plănuirea comiterii de acte teroriste între 25 martie și 18 mai, precum și pentru alte infracțiuni.

Muhammad Abid, de 27 de ani, este inculpat pentru ascundere de informații care ar fi ajutat poliția la prinderea și inculparea lui Haque, în timp ce Abuthaher Mamun, de 18 ani, este acuzat de intenția de a ajuta o altă persoană să comită acte de terorism.

Un al patrulea inculpat, Nadeem Ilyas Patel, în vârstă de 25 de ani, este acuzat că a complotat împreună cu Umar Haque pentru a deține o armă de foc sau o imitație de armă de foc ‘cu intenția de a provoca frică de violență’.

Citeşte şi: Atentat terorist în Manchester: A fost arestat şi tatăl de origine libiană al sinucigaşului