Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriţi la frontiera din Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut cinci cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, călăuziţi de trei cetăţeni maghiari şi un român, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, anunţă Poliţia de Frontieră.

05 nov. 2017, 12:41
Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriţi la frontiera din Sighetu Marmaţiei

Sâmbătă, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe raza localităţii Oar, jud. Satu Mare, două maşini care staţionau în apropierea frontierei de stat. Din acestea au coborât cinci persoane care s-au îndreptat înspre linia de frontieră, moment în care poliţiştii de frontieră le-au reţinut.

Cei cinci au fost duşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar poliţiştii au constatat că aceştia sunt cetăţeni irakieni, trei adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani şi doi minori, cu vârste 6 şi 9 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Trafic cu migranţi în Marea Britanie destructurat prin raiduri în ţări europene

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că în cele două maşini se aflau trei cetăţeni maghiari şi un român, care i-au călăuzit pe cei cinci, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal graniţa, ca să ajungă într-un stat din spaţiul Schengen.