Patru cetăţeni străini, prinşi în flagrant de poliţişti când furau din autoturisme

Poliţiştii Capitalei au prins în flagrant patru cetăţeni străini în timp ce furau din autoturisme, în Bucureşti.

02 iun. 2014, 10:55
Patru cetăţeni străini, prinşi în flagrant de poliţişti când furau din autoturisme

„În cursul zilei de vineri, 30 mai, poliţiştii Capitalei au organizat o acţiune de prindere în flagrant a patru cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 29 şi 43 de ani, reuşind destructurarea acestui grup specializat în comiterea de furturi din auto, pe raza municipiului Bucureşti”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

În perioada 24 – 29 mai, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la comiterea unor furturi din autoturisme, în sectorul 3. Poliţiştii bucureşteni au identificat un grup format din patru bărbaţi, bănuiţi că ar avea preocupări de natură infracţională, procedând astfel la supravegherea acestora.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 30 mai, în cadrul unei acţiuni de prindere în flagrant, poliţiştii Capitalei au observat bărbaţii în cauză în timp ce selectau autoturisme aflate în parcarea unui supermarket, ale căror roţi le înţepau, ulterior urmărindu-le cu un autoturism cu număr de înmatriculare străin.

„După două încercări eşuate, cei patru au fost observaţi în timp ce ar fi înţepat roata unui autoturism, procedând apoi la urmărirea acestuia, iar în timp ce conducătorul auto schimba roata, unul dintre bărbaţii bănuiţi ar fi deschis portiera din faţă stânga a autoturismului şi ar fi sustras o borsetă, în care se aflau mai multe bunuri şi bani. Poliţiştii bucureşteni au procedat de îndată la imobilizarea bărbatului care ar fi sustras borseta, precum şi a celorlalţi trei bărbaţi care îl însoţeau”, se arată în comunicat.

Extinzând cercetările în acest caz, poliţiştii Secţiei 11 au reţinut în sarcina bărbaţilor bănuiţi şi comiterea a alte cinci infracţiuni de furt prin acelaşi mod de operare şi o tentativă de furt din auto, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 22.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi tentativă la furt, cu unul dintre cei patru bănuiţi în stare de arest preventiv, efectuându-se în continuare verificări pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a acestora.