Patru militari români, răniţi în Afganistan. Un dispozitiv improvizat a explodat în timpul misiunii de patrulare UPDATE

Patru militari din Batalionul Protecția Forței "Rechinii Albi" au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, informează un comunicat de presă al MApN.

RomaniaTV.net
25 sept. 2016, 11:26
Patru militari români, răniţi în Afganistan. Un dispozitiv improvizat a explodat în timpul misiunii de patrulare UPDATE

UPDATE:Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, precizează că veștile despre starea de sănătate a celor patru militari răniți duminică dimineața în provincia Kandahar, Afganistan, sunt din ce în ce mai bune, aceștia fiind tratați într-un spital din baza Kandahar. „Plecând de la numeroasele mesaje primite de azi dimineață, vă mărturisesc că respir mai ușurat pe măsură ce primim vești din ce în ce mai bune despre starea celor patru militari ai noștri răniți în dimineața aceasta într-un nou act laș, murdar. Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiază de atenția și îngrijirea unei echipe medicale competente. Ținem legătura în permanență cu familiile lor, iar pe dumneavoastră vom continua să vă informăm de fiecare dată când vom avea informații noi. Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare și îmbărbătare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar, și cu siguranță au fost apreciate”, afirmă Motoc duminică seara, într-o postare pe Facebook.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, duminică, un mesaj pentru cei patru militari români răniţi în Afganistan şi le-a urat sănătate şi însănătoşire grabnică, afirmând că pentru cei de acasă militarii sunt „eroi” care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii şi pentru asta trebuie să le fim recunoscători.

„Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniţi astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toţii. Sunt alături de ei şi de familiile acestora, le doresc sănătate şi recuperare grabnică”, scrie preşedintele, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, după securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

„Suntem alături de camarazii noștri și de familiile lor. Însănătoșire grabnică, băieți!”, a transmis MAPN pe pagina de facebook.

Ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți, se mai arată în comunicat.

Marius Apostol, erou rănit în misiune: Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie „all inclusive” în Afganistan