Patru monede antice, recuperate de poliţiştii din Hunedoara

Publicat: Joi, 14 Decembrie 2017 12:46 // Actualizat: Joi, 14 Decembrie 2017 12:46 // Sursa: romaniatv.net

Patru monede antice care ar face parte din patrimoniul cultural naţional au fost recuperate de poliţiştii hunedoreni, în urma cercetărilor făcute într-un dosar penal aflat în investigarea Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.

Foto: politia romana

Conform Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit, în urma unei acţiuni organizate în mai multe judeţe, recuperarea şi readucerea în patrimoniul cultural naţional a patru monede antice.

Cele patru monede reprezintă o tetradrahmă din argint Macedonia Prima, o tetradrahmă din argint de tipul Alexandru Macedon, o monedă romană de argint de tip antoninian, emisă de Antoninus Pius şi o monedă romană de argint emisă de împăratul Traian cu inscripţia Dacia Capta.

Monedele se află, în prezent, în custodia uunui muzeu, urmând să fie recuperate.

"Activităţile investigative ale poliţiştilor sunt coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi se desfăşoară în cadrul unui dosar de cercetare penală ce priveşte accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizarea prealabilă, furt calificat şi spălare a banilor", se arată în comunicat.

Conform opiniei preliminare a experţilor, monedele recuperate de poliţiştii hunedoreni reprezintă „piese superbe, excelent păstrate şi de o foarte bună calitate", care ar fi incluse în categoria patrimoniului cultural naţional, având o valoare estimativă de aproximativ 1.500 de euro.

Citeşte şi Matriţă pentru confecţionat monede dacice, descoperită la Târgu-Cărbuneşti FOTO

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Hunedoara monede antice
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
11 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H