Patru morţi, printre care un poliţist, într-o operaţiune antiteroristă în capitala Georgiei

Un polițist și trei presupuși teroriști și-au pierdut viața miercuri în cursul unei operațiuni desfășurate împotriva unor indivizi adăpostiți într-un bloc de locuințe de la periferia capitalei Tbilisi, au anunțat autoritățile georgiene, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 06:35
Patru morţi, printre care un poliţist, într-o operaţiune antiteroristă în capitala Georgiei

„Un polițist a fost ucis și alți patru au fost răniți” în cursul operațiunii care a durat peste 20 de ore și s-a încheiat la orele serii, a declarat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de securitate georgiene, Nino Giorguobiani. 

Purtătoarea de cuvânt informase anterior că acești indivizi „nu sunt cetățeni georgieni și fac parte dintr-un grup terorist”, fără să ofere vreun detaliu despre natura, islamistă sau alta, a acestui grup.

Dintre bărbații vizați de operațiune, „unul a fost arestat, iar alți trei au fost uciși”, a adăugat ea într-un comunicat. 

Grupul armat „a refuzat să se predea, a deschis focul cu puști automate și a lansat grenade asupra forțelor antiteroriste”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Asaltul forțelor de poliție a provocat un intens schimb de focuri și mai multe explozii într-o zonă blocată de forțele de ordine în cartierul Isani, potrivit unui corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului. 

Televiziunea georgiană a transmis imagini cu un apartament în flăcări într-o clădire cu mai multe etaje, zeci de soldați și un vehicul blindat.

În istoria sa recentă, Georgia nu a cunoscut atacuri teroriste majore.

Potrivit autorităților de la Tbilisi, circa 50 de georgieni s-ar afla în Siria și Irak alături de gruparea jihadistă Stat Islamic, în special membri ai minorității musulmane cecene.