Patru noi puncte fixe de verificare a rovinietei

Numărul punctelor fixe de control al rovinietei a ajuns la 33, după ce ultimele patru au fost date în folosinţă începând cu data de 1 decembrie 2013, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

02 dec. 2013, 09:37
Patru noi puncte fixe de verificare a rovinietei

Cele patru noi puncte fixe de control sunt amplasate în judeţele Timiş, Călăraşi, Tulcea şi Brăila. Astfel, începând cu luna decembrie 2013, vor fi funcţionale 33 puncte fixe de control pentru verificarea rovinietei, la care se adaugă un număr de 14 puncte mobile.

CNADNR a încheiat, până în momentul de faţă, contracte ce permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul SMS cu doi dintre cei trei mari operatori de telefonie mobilă.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi, în cazul în care nu a fost plătită rovinieta, proprietarul maşinii va fi amendat.

CITEŞTE ŞI: Noi CAMERE DE SUPRAVEGHERE pe drumurile naţionale pentru detectarea maşinilor FĂRĂ ROVINIETĂ