Patru senatori şi-au oficializat DEMISIILE din PNL

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în debutul şedinţei plenului de luni că senatorii Liviu Paşca, Petru Ehegartner, Nicolae Nasta şi Daniel Barbu şi-au prezentat demisiile din PNL şi vor activa, în continuare, ca senatori neafiliaţi vreunui grup parlamentar, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
01 sept. 2014, 14:28
Patru senatori şi-au oficializat DEMISIILE din PNL

Anunţul făcut în plenul Senatului este o pură formalitate, deoarece toţi cei patru senatori îşi făcuseră deja cunoscute opţiunile în favoarea Partidului Liberal Reformator, al lui Călin Popescu Tăriceanu.

De exemplu, senatorul de Ilfov Nicolae Nasta a anunţat pe 28 iulie că a decis să demisioneze din PNL şi că se va înscrie în Partidul Liberal Reformator, nemulţumit de deciziile luate de conducerea liberală în ultima perioadă.

„Principalul motiv pentru care demisionez este faptul că ceva am promis electoratului în 2012, atunci când am candidat din partea PNL sub sigla USL, iar din păcate astăzi se întâmplă altceva. Unii dintre colegii noştri şi chiar o parte din media tratează această plecare ca pe un act de trădare. Îmi pare că se gândeşte aşa, pentru că s-ar putea numi un act de trădare faţă de colegii liberali care au hotărât în culise, cu ghilimelele de rigoare, soarta partidului, dar nu este trădare faţă de cei 50.000 de cetăţeni ai Ilfovului care în 2012 au votat un alt proiect. Ştiţi foarte bine că atunci a fost un vot masiv împotriva PDL, iar eu astăzi nu le pot spune că proiectul meu politic se bazează pe această frăţie cu PDL”, a afirmat Nicolae Nasta.

El a precizat că al doilea motiv pentru care a decis să părăsească PNL este legat de hotărârea conducerii partidului privind plecarea din grupul ALDE şi aderarea la PPE. În acest context, Nasta a spus că membrii grupului ALDE au fost alături de România din 1990 şi că PNL ar fi trebuit să rămână în acest grup.