Patru suspecţi în cazul atacului de la pizzeria din Buzău, puşi sub control judiciar, al cincilea reţinut

Patru dintre persoanele suspectate în cazul atacului de la o pizzerie din cartierul Dorobanţi din municipiul Buzău au fost plasate sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi judeţul. Totodată, a fost reţinut un alt suspect în acest caz, scrie News.ro.

RomaniaTV.net
18 sept. 2018, 20:35
Patru suspecţi în cazul atacului de la pizzeria din Buzău, puşi sub control judiciar, al cincilea reţinut

Cei patru suspecţi reţinuţi au fost prezentaţi, marţi, procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, care a decis în cazul acestora măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi judeţul Buzău, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Amalia Călugăru.

Totodată, sursa citată a precizat că, marţi seară, poliţiştii au reuşit să prindă încă un suspect, un bărbat de 24 de ani, care a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat, miercuri, procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău pentru luarea măsurilor legale.

Şase persoane de etnie romă au provocat, luni, distrugeri la o pizzerie din Buzău, având macete, topoare şi bastoane telescopice, cu care l-au rănit pe patronul localului, căruia i-ar fi cerut taxă de protecţie o mie de euro.

Suspecţii au fugit apoi cu două maşini pe care poliţiştii le-au găsit abandonate în oraş.

Iniţial au fost prinşi trei dintre suspecţi, echipele de poliţişti găsind apoi alte două persoane implicate. Printre cele cinci persoane audiate se află şi liderul grupării, cunoscut sub numele de Edison.