Patru tineri, arestaţi după ce au furat o cutie de valori în care erau 30.000 de lei. Cu banii furaţi şi-au cumpărat trei maşini

Patru tineri au fost arestaţi preventiv după ce, în noaptea de 5 spre 6 martie, au furat cutia de valori a unei societăţi comerciale din municipiul Tulcea în care se afla suma de 30.000 de lei, iar cu banii şi-au cumpărat trei maşini.

RomaniaTV.net
10 mart. 2017, 11:07
Patru tineri, arestaţi după ce au furat o cutie de valori în care erau 30.000 de lei. Cu banii furaţi şi-au cumpărat trei maşini

Potrivit unui comunicat de vineri al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, miercuri, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Tulcea au reuşit identificarea şi prinderea a patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 25 ani, care, în noaptea de 5 spre 6 martie, au sustras casa de valori a unei societăţi comerciale din municipiul Tulcea, în care se afla suma de 30.000 de lei.

“În vederea transportului casei de valori, tinerii au mai sustras, din proximitatea locului comiterii faptei, un autoturism marca Dacia 1310, cu care s-au deplasat pe malul lacului Ciuperca din municipiul Tulcea, unde, utilizând unelte metalice pe care le aveau asupra lor, au perforat partea din spate a casei de valori şi au sustras suma de bani existentă, aruncând cutia în lac, iar ulterior au readus autoturismul în locul din care fusese sustras”, se arată în comunicat.

Luni, cei patru au mers în municipiul Constanţa de unde au cumpărat trei autoturisme cu banii furaţi. Două zile mai târziu, ei au fost prinşi de poliţişti. De asemenea, tot miercuri, cu sprijinul scafandrilor din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al Judeţului Tulcea au fost efectuate căutări în lacul Ciuperca, fiind găsită şi recuperată caseta de valori sustrasă, în interiorul căreia au fost descoperite documente aparţinând societăţii comerciale păgubite. Tot în acea zi oamenii legii au confiscat şi cele trei maşini cumpărate cu banii furaţi.

Cei patru tineri au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost arestaţi preventiv de către Judecătoria Tulcea, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Anchetatorii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri.