Patru tone de droguri confiscate în dosare penale în ultimii ani, distruse de Poliţie VIDEO

Patru tone de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, au fost distruse de Poliţia Română cu ajutorul unui operator autorizat.

RomaniaTV.net
15 dec. 2018, 12:58
Patru tone de droguri confiscate în dosare penale în ultimii ani, distruse de Poliţie VIDEO

Potrivit Poliţiei Române, instituţia a distrus, joi şi vineri, 4.000 de kilograme de droguri (cocaină, heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. şi bunuri care poartă urme de droguri), cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

 

Conform legii, distrugerea drogurilor se face periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a Poliţiei Române, specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului.

„Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată”, arstă sursa citată.

Astfel, cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante care au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 de kilograme de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016.

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului 2016 a fost cantitatea de 2.5 tone de cocaină, care era transportată în mod disimulat în containere transoceanice. Drogurile au fost confiscate atunci în urma unei operaţiuni privind destructurarea unei grupări internaţionale de trafic de cocaină, ce acţiona pe ruta Columbia – Europa de Vest. Pentru extragerea drogurilor, reţeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operaţiune, unde lucrau specialişti în extragerea cocainei, coordonaţi de către un cetăţean columbian. Valoarea de piaţă a drogurilor a fost estimată la aproximativ 625.000.000 de euro.