Patru zboruri Ryanair Bucureşti-Berlin şi retur au fost anulate din cauza grevei operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld

Două curse Bucureşti Berlin şi alte două Berlin-Bucureşti, operate de Ryanair, au fost anulate din cauza grevei sindicatului operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld Berlin, a anunţat compania irlandeză.

10 mart. 2017, 07:07
Patru zboruri Ryanair Bucureşti-Berlin şi retur au fost anulate din cauza grevei operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld

„Din cauza grevei din data de 10 martie a sindicatului operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld Berlin, Ryanair regretă faptul că a fost forțată să anuleze o serie de zboruri catre / de la Berlin. Clienții vor primi actualizări de zbor prin email sau/și pe numărul de telefon mobil înregistrat la data efectuării rezervării. Ryanair își cere sincer scuze tuturor clienților afectați de această grevă nejustificata a sindicatelor, care este în întregime in afara controlului nostru”, au anunţat oficialii Ryanair, potrivit economica.net. 

Ryanair este singura companie aeriana care leaga Bucurestiul de capitala Germaniei, dupa ce Air Berlin a renuntat la zborurile din Romania in luna februarie a acestui an.

Cursele care afectează aeroportul Otopeni sunt:

FR314 Berlin Otopeni Airport

FR315 Otopeni Airport Berlin

FR328 Otopeni Airport Berlin

FR327 Berlin Otopeni Airport

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Germania că Asociaţia Verdi a anunţat greva personalului de sol în perioada 10 martie, ora 04,00 – 11 martie, ora 05,00, pentru aeroporturile din Berlin (Tegel şi Schonefeld).

Amânarea sau anularea unor zboruri de pe sau spre aceste aeroporturi va duce la anularea şi/sau întârzieri mari şi pentru zborurile de pe alte aeroporturi, informează un comunicat al MAE.

Cetăţenii români care pot fi afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin: +49 16 090884680.