Paul Stănescu, despre gestul obscen făcut de Florin Iordache: „O greşeală, nu suntem la stadion”. Şi alţi colegi îl condamnă

Senatorul Paul Stănescu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost întrebat miercuri cum comentează gestul deputatului Florin Iordache din şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor la adresa reprezentanţilor Opoziţiei, răspunsul său fiind acela că Iordache "a făcut o mare greşeală", pentru că "nu suntem la stadion".

RomaniaTV.net
14 nov. 2018, 14:25

„Din păcate, cred că a greşit Florin Iordache când a făcut, pentru că nu se face, nu suntem la stadion, suntem totuşi Parlamentul României şi deputatul Iordache, vicepreşedinte al Camerei. Cred că a făcut o mare greşeală”, a comentat Paul Stănescu referitor la gestul obscen făcut de Florin Iordache în plenul Camerei Deputaţilor.

Şi liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat miercuri că gestul lui Florin Iordache făcut în plenul Camerei Deputaţilor este unul regretabil.

„Nu judec cu două măsuri. Orice gest regretabil rămâne un gest regretabil, indiferent cine îl face. Este un gest regretabil, da”, a afirmat Suciu.

Întrebat dacă Iordache ar trebui sancţionat pentru acest comportament, Suciu a spus: „Asta rămâne să decidă Biroul permanent sau să vedem dacă se face sesizare. Eu nu judec cu două măsuri”.

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, a făcut un gest obscen către parlamentarii din Opoziție. Gestul revoltător a fost făcut chiar în plenul forului legislativ. Mai exact, după o intervenţie de la tribuna Parlamentului, Florin Iordache le-a arătat parlamentarilor USR degetele mijlocii de la ambele mâini.

Întrebat despre comportamentul său inadecvat din plen, Florin Iordache a spus: „Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.