Paul Stănescu, despre şeful SPP: Nu m-am plâns la Dragnea, am spus în CEx. Nu am vrut să merg la Parchet

Vicepremierul Paul Stănescu, cel care a relatat că şeful SPP ar fi transmis că Liviu Dragnea va fi "executat undeva prin martie", a declarat, joi, că nu s-a plâns la preşedintele partidului, ci le-a spus colegilor din CEx, precizând că nu a vrut să meargă la Parchet.

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 10:11
Paul Stănescu, despre şeful SPP: Nu m-am plâns la Dragnea, am spus în CEx. Nu am vrut să merg la Parchet

„Sunt vicepremier al României, dar sunt şi eu un om liber, mă pot plimba, mă pot duce unde vreau eu şi nu am nevoie de pază. Unele lucruri sunt greu de demonstrat. E o decizie politică de a înfiinţa o asemenea comisie (n.r. privind SPP) şi trebuie lămurite foarte multe lucruri şi vă spun cel mai important lucru: deja sunt de câteva luni la minister-exista o mare presiune asupra lor, toată lumea în ministerul meu spune că de ce să semnăm că mi-e frică că oricând pot să mă duc în altă parte. Cred că trebuie să lămurim lucrurile, să devenim o societate normală, ca partenerii noştri din UE, dar nu tot timpul să existe „suspiciuni rezonabile”, de fiecare dată să îţi fie frica să faci lucruri. O societată nu se poate dezvolta sub presiune, o societate se poate dezvolta dacă lucrurile sunt normale într-o ţară”, a declarat Paul Stănescu, citat de Mediafax.

Jurnaliştii l-au întrebat pe vicepremier de ce nu s-a adresat organelor abilitate referitor la informaţiile pe care le deţinea despre SPP: „Nu m-am plâns la Dragnea, eu am spus la CEx. Le-am spus colegilor mei. Nu am vrut să merg la parchet”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut mai multe comentarii la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, acuzându-l că se implică în politică. Ultima relatare legată de Pahonţu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă – el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la prima şedinţă de guvern, că a transmiscă nu vrea să beneficieze de protecţia ofiţerilor SPP.