Paul Stănescu, la discuţii cu Liviu Dragnea, la Parlament: N-am încălcat legea. PSD e mare, oricând poate fi găsit un candidat

Paul Stănescu a mers marţi la discuţii cu şeful PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament. Întâlnirea celor doi are loc în contextul în care surse politice citate de România TV au declarat că preşedintele Klaus Iohannis ar urma să respingă propunerea PSD de numire a lui Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării Regionale.

RomaniaTV.net
17 oct. 2017, 07:17
Paul Stănescu, la discuţii cu Liviu Dragnea, la Parlament: N-am încălcat legea. PSD e mare, oricând poate fi găsit un candidat

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat marţi dimineaţă la Parlament că nu a fost contactat de la Palatul Cotroceni pentru a merge să depună jurământul şi a susţinut că, în eventualitatea în care Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu numirea sa ca ministru, PSD poate găsi oricând un alt candidat.

„Nu am nicio reacţie de la Palatul Cotroceni. Nici nu întreb lucrul acesta. E la latitudinea preşedintelui României. Atunci când dânsul va spune, sigur eu merg la Cotroceni. Cu Mihai Tudose nu am vorbit în cursul zilei de ieri, probabil că în cursul zilei de azi o să vorbim. Nu am nicio emoţie”, a spus Paul Stănescu, la Parlament.

Întrebat dacă dosarul de la DNA în care este vizat l-ar putea împiedica numirea lui la Ministerul Dezvoltării, Paul Stănescu a răspuns: „În dosarul acela putea fi trecut oricine. Acolo sunt lucruri care vorbesc numai despre Primăria Municipiului Slatina. Atât. Nu cred că mi se poate reproşa. Eu ştiu că n-am încălcat legea. Asta ştiu sigur, că n-am încălcat legea. Tot timpul m-am străduit să întreb cât mai multă lume, cât mai mulţi oameni care se pricep să nu încalc legea. Nici măcar din greşeală să nu încalc legea”.

Întrebat dacă este pregătit PSD să facă o nouă propunere în cazul în care el sau oricare dintre cei propuşi sunt respinşi de preşedintele Iohannis, Stănescu a răspuns că „PSD este un partid mare, oricând poate fi găsit un candidat”.

„N-am mai fost ministru. Nu fac o facultate ca să fiu ministru. Din punctul asta de vedere nu am niciun stres. Aştept să văd ce spune preşedintele Iohannis”, a completat Stănescu.

Paul Stănescu, senator PSD, a fost desemnat de către partid la finalul săptămânii trecute să o înlocuiască pe Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prim-ministrul Mihai Tudose a trimis luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe – ministru al Transporturilor şi Marius Nica – ministru delegat pentru Fonsrile Europene.

Liviu Dragnea, şeful PSD şi preşedintele Camere Deputaţilor, şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi preşedinte al Senatului, au anunţat că nu vor participa la ceremonia de depunere a jurământului.

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-au anunţat demisiile joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunţase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniaţi. Totuşi, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentului din partea ALDE, a rămas în funcţie, deşi DNA a solicitat începerea urmăririi penale pe numele său, fiind suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicirtarea fiind însă avizată negativ de Senat.