Poul Thomsen (FMI), la întâlnirea cu Cătălin Predoiu: România are nevoie de reforme structurale şi consolidare fiscală

Directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen, a avut, vineri, o întâlnire cu liberalul Cătălin Predoiu şi i-a transmis acestuia îngrijorarea sa faţă de relaxarea fiscală din 2015. Thomsen a subliniat, totodată, că România trebuie să facă reforme structurale pentru a evita măsuri dure.

04 dec. 2015, 18:17
Poul Thomsen (FMI), la întâlnirea cu Cătălin Predoiu: România are nevoie de reforme structurale şi consolidare fiscală

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, mandatat de co-preşedinţii PNL, a avut vineri o întrevedere cu directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen. Potrivit sursei citate, reprezentantul FMI a apreciat progresele economice ale României din ultimii 25 de ani, dar, în acelaşi timp, şi-a manifestat îngrijorarea pentru politica de relaxare fiscală.

„Oficialul a precizat că acesta este un pas înapoi faţă de o politică prudentă la nivel fiscal, pe care România l-a făcut în 2015. România ar trebui să folosească aceşti ani buni pentru a-şi adânci reformele structurale şi pentru a se consolida fiscal pentru eventualitatea unor ani mai puţin buni din punct de vedere economic, astfel încât să nu fie nevoită să ia măsuri mai dure în ani economici dificili care pot apărea în viitor, a apreciat Poul Thomsen”, se arată în comunicatul de presă al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a precizat că în programul de guvernare al partidului este prevăzută o politică fiscală bazată pe macroechilibre bugetare şi pe prevalenţa reformelor structurale – companii de stat, sectorul energetic, infrastructură, antreprenoriat – astfel încât să se poată crea premisele creşterii economice în viitor.