Pavel Năstase: Toate posturile de directori de şcoli şi inspectori şcolari vor fi ocupate prin concurs

Publicat: Vineri, 09 Iunie 2017 17:24 // Actualizat: Vineri, 09 Iunie 2017 17:24 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat, vineri, modificarea metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori şcolari, în sensul introducerii unei testări a competenţelor manageriale ale candidaţilor. El susţinut că toate cele aproximativ 600 de posturi care rămăseseră vacante în urma concursului din 2016 şi pentru care au fost făcute numiri vor fi ocupate numai prin concurs.

Foto: Ziarul Financiar

"La începutul anului am spus că posturile care au rămas vacante în urma concursului din 2016 a trebuit să le ocupăm prin numiri, printr-o procedură care de altfel a funcţionat la nivelul inspectoratelor judeţene şi acestea au fost în jur de 600 de posturi, ocupate prin această formă. Tot atunci am spus că toate posturile vor fi ocupate prin concurs (...) că această numire este una temporară. Am spus că nu dorim să începem anul şcolar 2017 - 2018 decât în momentul în care toate posturile de conducere vor fi ocupate prin concurs”, a declarat Pavel Năstase, potrivit News.ro.

Ministerul Educaţiei a mai spus că va publica vineri un ordin de ministru care va modifica într-o anumită măsură metodologia de concurs pentru ocuparea acestor posturi. ”Altfel spus, atât pentru inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi, pentru directori şi directorii adjuncţi din unităţile şcolare, toate posturile care sunt posturi de conducere sunt ocupate prin concurs. Au fost, sunt şi vor fi ocupate în continuare prin concurs", a afirmat Pavel Năstase.

În metodologia de concurs a fost introdusă şi testarea competenţelor manageriale ale candidaţilor. ”În metodologia de concurs am introdus, faţă de ce a fost anul trecut, şi testarea competenţelor manageriale ale persoanelor care vor candida, lucru care nu era în metodologia precedentă", a precizat el.

El a mai susţinut că sunt "total false" acuzaţiile că PSD vrea să numească pe criterii politice oameni în funcţii de conducere în învăţământ. 

"Vreau să răspund în felul acesta la unele acuzaţii care s-au făcut adesea că PSD, Guvernul actual doresc să numească pe criterii politice oameni în aceste funcţii de conducere. Este total fals. Deci avem concurs şi acest concurs este unul foarte transparent. Astăzi se va publica ordinul respectiv, intrăm într-un calendar de concurs cu toate etapele respective”, a adăugat Năstase.

Proba scrisă de concurs se va desfăşura în 17 iulie, toate probele vor fi finalizate până la sfârşitul lunii iulie. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concurs directori scoli Ministerul Educaţiei Pavel Năstase
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6667
RON
17 Oct
noapte 10 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H