PDL a sesizat Parchetul General în legătură cu accidentul aviatic din Apuseni

PDL a depus miercuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare penală faţă de modul în care "autorităţile politice ale statului" au gestionat accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 13:32
PDL a sesizat Parchetul General în legătură cu accidentul aviatic din Apuseni

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat încă de pe 22 ianuarie, la două zile după accidentul aviatic, că PDL consideră că există indicii temeinice privind culpa directă a unor miniştri în gestionarea operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic.

„În sesizarea penală de 60 de pagini depusă de PDL sunt expuse indiciile temeinice şi argumentaţia juridică privind întrunirea elementelor constitutive ale infracţiunii de neglijenţă în serviciu (art. 298 Cod Penal) şi infracţiunii de ucidere din culpă (art. 192 alin 1,2 şi 3 Cod Penal)”, se arată într-un comunicat al PDL.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.