BLACK FRIDAY: Pe ce produse se bat românii. Vezi lista magazinelor cu promoţii de Vinerea Neagră

BLACK FRIDAY: eMAG şi retailerul Flanco aşteaptă în perioada campaniei BLACK FRIDAY 2013 vânzări de 41 milioane de euro, în creştere cu 52% faţă de evenimentul similar din 2012, a spus directorul general al Dante International, Iulian Stanciu.

19 nov. 2013, 08:13
BLACK FRIDAY: Pe ce produse se bat românii. Vezi lista magazinelor cu promoţii de Vinerea Neagră

BLACK FRIDAY: Peste patru milioane de români vor să facă cumpărături de BLACK FRIDAY duble faţă de campania din anul 2012, arată un studiu comandat de Dante International, potrivit ph-online.ro.

„Dintre acestia, 58% vor să cumpere de la eMAG şi Flanco. Principalele trei categori de produse vizate sunt electrocasnice mici, haine şi televizoare”, a spus iulian Stanciu, care a adăugat că s-a investit 500.000 de euro în servere şi platforma web a magazinului online şi aşteaptă peste patru milioane de vizitatori unici.

În Romania, fenomenul BLACK FRIDAY 2013, o zi în care marii retaileri se „întrec” în reduceri, o strategie de marketing preluata din SUA, unde evenimentul are loc după Ziua Recunostinţei, oficial în 29 noiembrie-1 decembrie, dar cei mai mulţi au anunţat promoţii în perioada 22-24 noiembrie.

Printre retailerii care au anuntat deja că pregătesc reduceri se numară eMag, Evomag, CEL.ro, PC Garage, F64, ClickShop, Marketonline, Azerty şi Magazinultau, precum şi magazinele Altex, Domo, Flanco sau lanţul de hypermarketuri Carrefour.

BLACK FRIDAY 2013: Ca şi în primul an de Black Friday pentru români, anul trecut consumatorii s-au călcat în picioare în magazine şi au blocat site-urile retailerilor participanţi pentru a-şi cumpăra un gadget, un produs electric sau electrocasnic la reducere. Pentru a oferi o dimensiune fenomenului, numai portalul eMag.ro a înregistrat pe 23 noiembrie 2012 aproximativ 2,6 milioane de vizite şi 92.000 de comenzi. Pentru anul acesta, comercianţii spun că sunt mult mai pregătiţi având în vedere cei doi ani de experienţă din spate. De asemenea, având în vedere succesul înregistrat de cei care au participat la campanie în 2011 şi 2012, este de aşteptat ca numărul magazinelor offline, dar mai ales online, care vor intra în jocul „Vinerea Neagră” să fie mai mare faţă de anul trecut.

BLACK FRIDAY 2013: Cine va participa

Spre deosebire de primul an cu Vinerea Neagră în România, anul acesta vor participa la Vinerea Neagră retaileri din multe domenii de activitate. Cei mai mulţi operează însă pe segmentul electroIT. Pe acest segment, printre magazinele care şi-au anunţat participarea la Vinerea Neagră, ce va avea loc pe 22 noiembrie, se numără Altex, Flanco, Domo, emag.ro, evoMag, clickshop.ro, PC garage, itmultimedia,marketonline sau azerty.

Dintre retailerii de fashion, vor tăia semnificativ din preţuri Matar, TinaR,Starshiners,Catalin Botezată, Zorile Store,Ama fashion,ecco,Quick 24 sau miniprix. De asemenea, la articolele pentru copii se pregătesc pentru Black Friday bebe Bliss, Noriel, 101jucarii, iar pe segmentul cărţi şi birotică vor face reduceri elefant.ro,Libris, Nemira,bookcity,adevarulshop sau rechizitelemele.net. Nu în ultimul rând, dintre agenţiile de turism, Perfect Tour şi turo.ro vor practica reduceri pe 22 noiembrie.

BLACK FRIDAY 2013: Cum s-au pregătit

Dacă din punct de vedere al stocurilor şi al pregătirii tehnice lucrurile sunt în mare parte finalizate, mulţi dintre retaileri nu şi-au definitivat încă strategia de comunicare pentru marele eveniment, motiv pentru care puţini au răspuns întrebărilor ECONOMICA.NET pe acest subiect. Cert este că vor fi reduceri semnificative la cele mai căutate produse electroIT, de la televizoare la tablete sau telefoane mobile. „Anul trecut am avut 250 de produse distincte, iar pentru anul acesta credem că vom avea tot acest număr de produse distincte la vânzare . Ca număr de unităţi vândute am avut peste 10.000 de produse livrate către clienţi, iar pentru anul acesta estimăm o creştere de minim 30% faţă Black Friday-ul trecut”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, cel mai mare al treilea magazin online în topul vânzărilor electro IT din România.