Pe podium şi în politică. Femeile politician cu trecut în modeling VIDEO

De pe podiumuri de modă ori concursuri de Miss direct în politică! Unele dintre femeile din politica românească au devenit mai întâi cunoscute ca modele sau participante la concursuri de Miss înainte de a se lansa în cariera politică.

24 apr. 2014, 09:43
Pe podium şi în politică. Femeile politician cu trecut în modeling VIDEO

În urmă cu mai bine de 20 de ani, cea mai faimoasă blondă din politica românească, Elena Udrea, avea un cu totul alt look: era brunetă şi nu era atât de apreciată.

Dovadă este faptul că a luat doar menţiune la concursul Miss Adolescenţa ’91. Ea a refuzat să-şi ridice premiul, nemulţumită fiind de rezultat. Ulterior, în politică şi-a luat revanşa făcând senzaţie cu fiecare apariţie în postura de blondă.

Fosta sa colegă de partid, Roberta Anastase, i-a împărtăşit aceeaşi dragoste pentru concursurile de frumuseţe. Numai că Anastase a avut mai mult noroc decât Udrea şi, în 1994, a devenit Miss România luându-le faţa vedetelor precum Andreea Marin sau Simona Pătruleasa. De pe scenă Roberta Anastase a trecut la politică. Aşa a reuşit să fie chiar şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Înainte de a ajunge în Parlamentul European, fiica preşedintelui Traian Băsescu, Elena, a avut o carieră destul de reuşită ca fotomodel. Tradiţia continuă, Elena Udrea anunţând recent că s-a înscris în PMP miss România 2013.

Luminile reflectoarelor nu le-au atras doar pe doamne, ci şi pe domni. Dovadă este al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. În tinereţe, el a fost fotomodel pentru creaţiile Zinei Dumitrescu. Tăriceanu a cochetat puţin timp cu medelingul, dar asta pare să-l fi ajutat mai apoi să-şi păstreze şarmul, atât în politică, cât şi în viaţa personală.