Pe URMELE PĂRINTELUI ARSENIE BOCA, acasă la HĂLMAGIU. Mărturii de suflet şi lucruri neştiute VIDEO

O ediţie specială a emisiunii România de Poveste prezintă drumul până la Hălmagiu-Arad, pe meleagurile unde a copilărit părintele Arsenie Boca, alături de mama şi de bunica lui. România TV are în premieră imagini cu casa şi locurile atinse de duhul Sfântului Ardealului, lucruri care i-au aparţinut lui şi familiei şi locul unde a fost înmormântată mama acestuia, alături de mărturii de suflet şi de lucruri neştiute despre mormântul mamei părintelui.

08 aug. 2015, 19:07
Pe URMELE PĂRINTELUI ARSENIE BOCA, acasă la HĂLMAGIU. Mărturii de suflet şi lucruri neştiute VIDEO

Într-un material de excepţie România TV a prezentat povestea unei alte femei care i-a marcat existenţa marelui duhovnic, bunica Păscuţa.

Citeşte şi Comercianţii care fac bani de pe urma lui Arsenie Boca, în vizorul autorităţilor. Numărul lor se va reduce

Despre copilăria părintelui Arsenie Boca se ştiu puţine lucruri. De curând, o echipă România TV a ajuns în comuna Hălmagiu, judeţul Arad şi a stat de vorbă cu cei care, în anii 50 au cumpărat casa părintească a marelui duhovnic şi au avut grijă de Păscuţa, bunica acestuia. Deşi a trecut mai bine de jumătate de secol de atunci, oamenii îşi amintesc despre aceasta ca fiind un reper important în comunitatea lor. Păscuţa, era o femeie puternică, exigentă, foarte credincioasă şi, mai presus de toate, era bunica părintelui. Ion Indreica avea 17 ani când tatăl său a cumpărat casa din Hălmagiu de la bunica părintelui.

 

 Casa părintelui Arsenie Boca este şi acum însufleţită de spiritul acestuia spun cei care locuiesc acolo de mai bine de 60 de ani. Pentru acele vremuri, casa era deosebită ca şi construcţie, povestesc membri familiei Indreica. Avea trei încăperi şi faţada tencuită iar curtea era plină de flori şi de verdeaţă. Şi acum, după ce casa cea veche a fost demolată iar pe locul ei s-a construit alta nouă, de acolo de sus, Părintele continuă să aibă grijă de oamenii care trăiesc acolo şi să binecuvânteze locurile cu duhul său. 

Citeşte şi Studiu: Peste 90% dintre români au auzit de Arsenie Boca. Jumătate dintre ei cred că ar trebui canonizat

Şi părintele Arsenie mergea adesea la Hălmagiu să-şi viziteze mama şi bunica, dar şi prietenii din copilărie. Din perioada în care era vânat de Securitate, localnicii îşi amintesc despre o previziune a părintelui despre ce urma să i se întâmple lui şi unuia dintre cei mai buni prieteni pe care i-a avut vreodată. Cei care au cumpărat casa de la bunica părintelui Arsenie, spun că bătrâna Păscuţa le-a pus câteva condiţii: să fie din neam de preoţi şi să aibă grijă de mormântul Creştinei, fiica ei şi mama părintelui. Cei care au nesocotit dorinţele bătrânei au fost loviţi de o pedeapsă divină şi au sfârşit în chinuri groaznice.