Pedeapsa lui Sorin Oprescu, mărită cu un an. Eroarea în cazul sentinţei lui a fost corectată

Preşedintele Tribunalului Bucureşti a anunţat, marţi, că instanţa a îndreptat eroarea materială de la sentinţa din dosarul lui Sorin Oprescu, iar în locul condamnării de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare judecătorii au pronunţat marţi sentinţa corectă de 5 ani şi 4 luni de închisoare, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 09:05
Pedeapsa lui Sorin Oprescu, mărită cu un an. Eroarea în cazul sentinţei lui a fost corectată

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie.

„În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia care conţine eroarea.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu – directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca – fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Citeşte şi: Eroare în decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu. Fostul primar trebuia să primească o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare