Pelerinaj la mormântul lui Nicolae Ceauşescu la 28 de ani de la executarea dictatorului

‎Nostalgicii perioadei comuniste au venit încă de la primele ore ale dimineţii la mormântul soților Elena și Nicolae Ceaușescu, la 28 ani de la execuția celor doi. An de an, români cu flori și poze ale dictatorului comemorează dispariția cuplului.

RomaniaTV.net
25 dec. 2017, 09:38

Pe data de 25 decembrie 1989, TVR anunţa că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost judecați de un Tribunal Militar Extraordinar. Cei doi au fost condamnați la moarte și le-a fost confiscată averea. Nicolae Ceaușescu, președinte al României (1974-1989), și Elena Ceaușescu au fost acuzaţi de genocid, subminarea puterii de stat, subminarea economiei naționale, infracțiunea de distrugere a bunurilor obștești, prin distrugerea și avarierea unor clădiri, încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci străine.

În urma sentinței, cei doi au fost executați prin împușcare, în după-amiaza aceleiași zile.

Astăzi, la 28 de ani de la executarea din împuşcare a lui fostului dictator şi a soţiei sale, mulţi români încă îl regretă şi îl plâng. Încă de la primele ore ale dimineţii de Crăciun, mai mulţi români au venit cu flori şi au aprins candele la mormântul lui Nicolae Ceauşescu de la cimitirul Ghencea.