Penitenţa lui Dan Şova s-a încheiat. A fost reprimit în PSD

Comitetul Executiv al PSD, reunit vineri la Sinaia, a decis reprimirea în partid a lui Dan Şova, exclus în aceeaşi zi cu Marian Vanghelie şi Mircea Geoană. Mai mult, există posibilitatea ca Şova să-şi reia şi atribuţiile de vicepreşedinte al PSD, transmite România TV.

30 ian. 2015, 11:02
Penitenţa lui Dan Şova s-a încheiat. A fost reprimit în PSD

„Am supus la vot și CEx, în unanimitate, a decis să revocăm decizia luată la precedentul CEx de excludere a domnului Dan Șova. (…) A demonstrat în această lună și jumătate că vrea să fie în PSD și că vrea să fie cu noi”, a declarat Victor Ponta.

Decizia se aplică începând de astăzi, a precizat Ponta.

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi din PSD pe 27 noimebrie 2014. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Au fost 80 de voturi „pentru” excluderea, două împotrivă şi două abţineri.

Lui Dan Şova i s-a imputat atunci faptul că ar fi „conspirat” cu Viorel Hrebenciuc să preia conducerea partidului după alegerile prezidenţiale, dacă Victor Ponta ar fi ajuns preşedinte al României. Cum nu a mai fost cazul, Şova a fost propus spre excludere chiar de către Ponta.

Spre deosebire de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, Dan Şova a acceptat fără să crâcnească sancţiunea şi s-a arătat dispus la penitenţă. „Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie”, a spus Dan Şova.

Senatorul a arătat că acceptă sancţiunea care i-a fost aplicată. „Cred că e şi justificată”, a precizat Şova, explicând că argumentele pentru această decizie luată la CExN sunt legate de încălcarea unui „principiu de bază”, respectiv al unităţii partidului.