Pentagonul a testat cu SUCCES un sistem de apărare ANTIRACHETĂ. Va ajunge şi în ROMÂNIA

Un sistem de apărare antirachetă american a reuşit pentru prima dată să intercepteze în zbor o rachetă deasupra Oceanului Pacific în timpul unui exerciţiu, a anunţat Pentagonul. Sistemul va ajunge şi în România, ca parte a scutului antirachetă.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 18:22
Pentagonul a testat cu SUCCES un sistem de apărare ANTIRACHETĂ. Va ajunge şi în ROMÂNIA

Sistemul de apărare antirachetă Ground Based-Midcourse Defense (GMD), gestionat de compania Boeing, în valoare de 40 de miliarde de dolari, are drept obiectiv protejarea teritoriului american de eventuale tiruri cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune.

Acest test efectuat duminică era foarte aşteptat după eşecul interceptărilor în cinci din cele opt teste precedente realizate după introducerea acestui dispozitiv în timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush în 2004.

Administraţia actuală intenţionează să cheltuiască 1,3 miliarde de dolari pentru achiziţionarea a 14 interceptoare suplimentare, potrivit Agerpres.

În timpul exerciţiului, interceptorul GBI a fost lansat de la baza Vandenberg din California şi a lovit o falsă rachetă balistică cu rază medie de acţiune, lansată de la site-ul Reagan, în Insulele Marshall, a precizat Pentagonul.

Vezi şi SUA au testat pentru prima dată scutul antirachetă. Ce A APĂRUT PE CER, la scurt timp

Circa 30 de interceptoare GBI sunt deja instalate în Alaska şi California.

SUA dispun de asemenea de un alt sistem antirachetă naval care se bazează pe rachete SM-3 şi care urmează să fie desfăşurat până în 2018 în România şi Polonia, ca parte a scutului de apărare antirachetă al NATO.