Pentagonul analizează posibilitatea doborârii rachetelor testate de Coreea de Nord

Administraţia Donald Trump analizează posibilitatea doborârii rachetelor utilizate în timpul testelor de regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, afirmă surse militare americane citate de cotidianul The Guardian.

RomaniaTV.net
19 apr. 2017, 13:39
Pentagonul analizează posibilitatea doborârii rachetelor testate de Coreea de Nord

În contextul tensiunilor, secretarul american al Apărării, James Mattis, a înştiinţat Congresul SUA că analizează opţiunea doborârii rachetelor lansate de Coreea de Nord în timpul testelor.

Conform surselor citate, rachetele nu vor fi interceptate cu sistemul antibalistic instalat în Coreea de Sud – Terminal pentru Zonă de Apărare de Altitudine Mare (THAAD). Acest sistem a atras critici dure din partea Chinei, generând tensiuni între Beijing şi Washington.

În schimb, Pentagonul vrea să utilizeze sisteme balistice de tip Aegis aflate la bordul navelor militare trimise în largul Peninsulei Coreea. Portavionul USS Carl Vinson şi grupul naval aferent au fost trimise recent în largul Peninsulei Coreea.

O eventuală doborâre de către Statele Unite a unei rachete nord-coreene în timpul unui test riscă să atragă riposte din partea regimului Kim Jong-Un.