Pentagonul: Zborurile RUSIEI cu avioane militare deasupra Europei EXACERBEAZĂ TENSIUNILE

Zborurile armatei ruse deasupra Europei exacerbează tensiunile şi reprezintă un potenţial pericol pentru securitate şi zborurile civile, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

31 oct. 2014, 21:14
Pentagonul: Zborurile RUSIEI cu avioane militare deasupra Europei EXACERBEAZĂ TENSIUNILE

Statele Unite sunt îngrijorate de aceste survoluri ale Europei efectuate de avioane militare ruseşti şi au afirmat că supraveghează această activitate ‘foarte atent’, a declarat pentru presă contraamiralul John Kirby, citat de AFP. ‘Noi nu considerăm multiplicarea acestor zboruri şi toată această activitate ca fiind favorabilă securităţii în Europa. Ele reprezintă în mod clar un risc potenţial de escaladare’, a adăugat el.

Aceste zboruri reprezintă de asemenea un risc potenţial pentru aviaţia civilă din cauza ‘numărului lor în creştere, dimensiunii şi razei de acţiune’ a acestor aparate, a notat Kirby.

Citeşte şi NATO interceptează avioane militare ruseşti efectuând cercuri „neobişnuite” în jurul Europei

El a precizat că Statele Unite vor ca Rusia ‘să efectueze etapele, etape concrete şi tangibile pentru a reduce tensiunea şi nu să o crească’.

Noi zboruri au fost semnalate vineri când NATO a reperat avioane ruseşti deasupra spaţiului aerian al Mării Baltice, Mării Nordului, Mării Negre şi Oceanului Atlantic, menţionează AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi Angela Merkel nu este DEOSEBIT de PREOCUPATĂ de recentele INCURSIUNI aeriene ale RUSIEI

‘Aparatele includ avioane de luptă, bombardiere cu rază lungă de acţiune şi avioane de realimentare’, a precizat Kirby.

NATO a anunţat miercuri că a efectuat mai multe intervenţii aeriene de la începutul săptămânii, implicând diferiţi membri ai organizaţiei, după ce a detectat o activitate intensă a aviaţiei militare ruse în spaţiul european, o activitate calificată într-un comunicat ‘la scară mare’ şi ‘neobişnuită’.

Citeşte şi ATAC cu RACHETE asupra Danemarecei. Avioanele de luptă RUSEŞTI au coborât la o altitudine foarte joasă

Potrivit NATO, aparatele ruseşti nu au anunţat un plan de zbor, nu au avut niciun contact cu autorităţile aviaţiei civile şi nu au comunicat, ‘ceea ce reprezintă un risc potenţial pentru zborurile civile’.

NATO a precizat că până acum au avut loc mai mult de o sută de interceptări de avioane ruseşti în 2014, de aproximativ trei ori mai mult decât toate în 2013.