Percheziţii ale poliţiştilor Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Poliţiştii fac, joi, unsprezece percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în care prejudiciul este estimat la 3,5 milioane de lei, anunţă Poliţia Capitalei.

04 oct. 2018, 09:15
Percheziţii ale poliţiştilor Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare, joi, 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

„Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în scopul diminuării taxelor datorate şi au creat un circuit economic fictiv, pentru disimularea originii ilicite a sumelor obţinute”, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor se ridică la peste 11.000.000 de lei.

Conform sursei citate, persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.