Percheziţii de amploare în Argeş. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni silvice

Polițiștii din Argeș efectuează, joi, 11 percheziții domiciliare într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni silvice, fiind vizați și doi funcționari publici.

02 nov. 2017, 06:13
Percheziţii de amploare în Argeş. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni silvice

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, descinderile au loc în localitățile Călinești și Priboieni, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, delapidare și abuz în serviciu.

„Din cercetări s-a stabilit că, de la începutul lunii iulie și până în prezent, persoanele în cauză ar fi tăiat și comercializat ilegal aproximativ 300 de metri cubi de material lemnos fără respectarea regimului silvic. De asemenea s-a mai stabilit că, în aceeași perioadă, două dintre persoanele vizate, în calitate de funcționari publici, ar fi facilitat activitățile de tăiere și sustragere a materialului lemnos”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, prejudiciul a fost estimat la aproximativ 60.000 de lei.

După finalizarea perchezițiilor, zece persoane vor fi conduse la sediul Poliției Topoloveni pentru audieri.

Citeşte şi Percheziţii la firme de pază din Braşov care ar fi produs un prejudiciu de 700.000 de lei, prin achiziţii fictive de combustibil