Percheziţii de amploare în Mehedinţi şi Dolj. Mascaţi au descins acasă la şeful CJ şi la şeful Poliţie

Percheziţii de amploare în Mehedinţi şi Dolj într-un caz de achiziţii ilegale pe bani publici şi abuz în serviciu. Procurorii DNA au descins la Consiliul Judeţean Mehedinţi, la Prefectură, la Oficiul de Cadastru, dar şi la o bancă din Turnu Severin. Descinderi sunt şi la mai multe primării din judeţ, dar şi în casele preşedintelui Consiliului Judeţean şi a şefului Poliţiei din Mehedinţi. Mai mulţi şefi de instituţii şi funcţionari publici vor fi aduşi la audieri în Capitală.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 05:35
Percheziţii de amploare în Mehedinţi şi Dolj. Mascaţi au descins acasă la şeful CJ şi la şeful Poliţie

Procurorii anticorupţie efectuează, miercuri dimineaţă, percheziţii la peste 20 de adrese din municipiile Orşova, Drobeta Turnu Severin şi Craiova, între care sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local. În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.