Percheziţii de amploare în Suceava. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii şi procurorii au făcut aproape 40 de percheziţii în judeţul Suceava şi în Bucureşti la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. În urma descinderilor, s-au confiscat peste 268.000 de ţigarete, autoturisme de teren şi bani, în valoare de peste 600.000 de euro, zece persoane fiind reţinute.

24 iul. 2018, 12:32
Percheziţii de amploare în Suceava. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Suceava au făcut 38 de percheziţii, 37 în judeţul Suceava şi una în Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproape 268.000 de ţigări de provenienţă extracomunitară, 19 autoturisme, 63.660 lei, peste 10.000 de euro, peste 200 de telefoane mobile si cartele SIM utilizate în activitatea infracţională. Valoarea totală a bunurilor ridicate de poliţişti este de peste 683.000 lei.

„În baza mandatelor de aducere emise, 11 suspecţi au fost conduşi la sediul unităţii de parchet în vederea audierilor şi a dispunerii măsurilor legale, 10 dintre persoanele în cauză fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propuneri corespunzătoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Română.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.-S.T. Suceava.

În aceste activităţi au fost implicaţi şi specialişti de la D.G.A. Suceava, precum şi colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.