Percheziţii la ISU Teleorman. Adjunctul ISU, opt ofiţeri şi un subofiţer, anchetaţi de procurorii DNA

Adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'A.D. Ghica' Teleorman, Aurel Chivu, opt ofiţeri şi un subofiţer sunt luaţi în vizor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Potrivit unor surse citate de Agerpres, cei bănuiţi de săvârşirea unor fapte de corupţie ar fi eliberat fără temei legal autorizaţii de construcţie unor firme din judeţ. 

17 sept. 2014, 05:58
Percheziţii la ISU Teleorman. Adjunctul ISU, opt ofiţeri şi un subofiţer, anchetaţi de procurorii DNA

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari fac percheziţii la sediile ISU Teleorman, a Inspecţiei de Prevenire din Alexandria, precum şi la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane implicate în săvârşirea unor fapte de corupţie. Mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer din cadrul ISU Teleorman sunt vizate în anchetă.

La sediul DNA central vor fi aduse mai multe persoane implicate în acest dosar, pentru audieri. Mita consta în faptul că se cereau bani pentru emiterea unor avize sau în cazul unor controale.

În cursul dimineții de 17 septembrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, situate în localităţi din judeţul Teleorman, între care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane„, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII în Capitală şi patru judeţe. Poliţiştii au descins şi la PRIMĂRIA condusă de FLORENTIN PANDELE