Percheziţii DNA la Ministerul de Interne. Doi angajaţi ai MAI, suspectaţi de spionaj

Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziţii la Ministerul Afacerilor Interne. În ancheta DNA sunt vizaţi secretarul general adjunct din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Şova şi consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Luciana Mocanu Popa. 

14 ian. 2015, 13:49
Percheziţii DNA la Ministerul de Interne. Doi angajaţi ai MAI, suspectaţi de spionaj

Procurorii DNA au ridicat din birourile celor doi angajaţi ai MAI calculatoare, documente şi alte probe.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, cei doi angajaţi ai MAI fotocopiau documente cu informaţii secrete care veneau direct de la ministrul de interne Gabriel Oprea.

Pentru moment, anchetatorii nu au reuşit să afle cine sunt persoanele care trebuiau să intre în posesia informaţiilor, dar procurorii DNA au ridicat din birourile celor doi mai multe calculatoarea pentru as fi studiate.

Consiliera ministrului de interne Ingrid Mocanu Popa şi secretarul general adjunct al MAI, Mihai Şova au fost duşi la audieri şi puşi sub urmărire penală.

Potrivit declaraţiei de avere, Ingrid Mocanu deţine patru terenuri, unul în judeţul Braşov de 500 de metri pătraţi, şi trei în Ilfov toate intravilane. Unul dintre acestea are 1500 de metri pătraţi, iar celelalte două câte 500 de metri pătraţi. În aceeaşi declaraţie de avere Mocanu spune că nu deţine niciun imobil, dar că are un autoturism Mitsubishi Outlander din 2009. Soțul său, este judecătorul Iuliu Popa Mocanu.

Mihai Şova este secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apărării Naţionale şi consilier parlamentar, la Comisia pentru apărare din Senat.