Percheziţii în 7 judeţe şi în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii din Prahova fac joi dimineaţă 52 de percheziţii în 7 judeţe şi în Capitală, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor, 40 de persoane urmând să fie duse la audieri. Prejudiciul în acest dosar este de 1,4 milioane de euro din evaziune fiscală şi 300.000 de euro din spălare de bani.

07 dec. 2017, 06:26
Percheziţii în 7 judeţe şi în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

„La data de 7 decembrie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia.

Conform poliţiştilor, „în perioada 2010 – 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale”.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăţi cu un comportament de tip fantomă.

„Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor”, menţionează Poliţia, adăugând că 40 persoane urmează să fie conduse la audieri.

Citeşte şi Percheziţii în Prahova la persoane suspectate de furturi din societăţi comerciale