Percheziţii în Alba într-un dosar de evaziune fiscală. Opt persoane, reţinute

Opt persoane au fost reţinute, în noaptea de miercuri spre joi, din cei 18 suspecţi duşi la audieri în urma percheziţiilor făcute în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

15 mart. 2018, 09:01
Percheziţii în Alba într-un dosar de evaziune fiscală. Opt persoane, reţinute

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, pentru News.ro, că opt persoane din cele 18 aduse la Alba Iulia pentru audieri în dosarul de evaziune fiscală au fost reţinute pentru 24 de ore.

Suspecţii urmează a fi prezentaţi, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Un număr de 18 suspecţi au fost aduşi, miercuri după-amiază, la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, în urma percheziţiilor pe care oamenii legii le-au făcut în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane. În urma acţiunii doar 18 persoane din cele 22 vizate au fost găsite şi aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Potrivit news.ro, poliţiştii au efectuat percheziţii, miercuri dimineaţă, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din Alba au derulat 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1), la locuinţele a 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme tip „fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.