Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac joi dimineaţă 22 de pecheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

25 mai 2017, 04:38
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei

„Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2011-2012, prin înregistrarea în contabilitatea a 5 societăţi comerciale a unor achiziţii fictive de la societăţi de tip fantomă, ar fi fost prejudiciat bugetul de stat cu 8.040.597,32 de lei, reprezentând TVA ilegal dedus în cuantum de 4.869.261,00 lei şi impozit pe profit datorat în valoare de 3.171.336,32 lei”, anunţă Poliţia.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive ar fi fost scoase succesiv, în numerar, din bancomate sau de la casieria mai multor bănci, de către persoanele interpuse în circuitul evazionist ca reprezentanţi ai societăţilor fantomă ce nu au desfăşurat în fapt activităţi economice.

La acţiune participă echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, S.I.A.S. şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice Bucuresti, Ilfov şi Giurgiu, cu sprijinul specialiştilor criminalişti.