PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR efectuează marți dimineața 18 percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Vâlcea și Suceava, pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz ridicându-se la aproximativ 23.000.000 de euro.

07 iul. 2015, 05:52
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

„Din investigații a reieșit că în circuitul infracțional este implicată o companie care desfășoară activități de prestări de servicii în domeniul salubrizării și care s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăți comerciale din România. În acest mod, în perioada 2008 — 2012, societatea comercială ar fi desfășurat activități comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro”, informează IGPR într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, 32 de persoane vor fi conduse la audieri, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.

La activitățile desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București participă luptători SIAS și specialiști criminaliști.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

Citeşte şi Percheziţii în 15 judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu: 4 milioane de euro