PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte trei judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează, joi dimineaţa, 12 percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

09 iul. 2015, 05:38
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte trei judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală

„La data de 9 iulie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 12 percheziţii la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor şi la sediile firmelor administrate de către acestea„, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Teleorman, 14 persoane urmând a fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2013 – august 2014, reprezentanţii unei firme, prin intermediul mai multor societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi achiziţionat materiale de construcţii şi ar fi încheiat contracte de execuţie lucrări, în mod fictiv, în vederea sustragerii de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit„, se arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Citeşte şi Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu tutun. Peste 200 de poliţişti participă la acţiune