Percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara la suspecţi de evaziune cu un prejudiciu de peste un milion de euro

Lucrătorii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române efectuează joi nouă percheziții în București și Hunedoara, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro prin evaziune fiscală, potrivit IGPR.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 05:39
Percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara la suspecţi de evaziune cu un prejudiciu de peste un milion de euro

Dintr-un comunicat de presă transmis de Poliția Română reiese că, în această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează nouă percheziții, dintre care opt în București și una în județul Hunedoara, la firme și persoane fizice bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidențele contabile a tuturor veniturilor obținute și prin înregistrarea în evidențele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operațiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste un milion de euro.

Totodată, vor fi puse în aplicare șase mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri.

La activități participă și polițiști specializați în investigarea criminalității economice și criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și luptători ai Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române.