Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul furnizării materialelor de construcţii

Polițiști de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare marți dimineață 13 mandate de percheziție domiciliară și 12 mandate de aducere, în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcții.

RomaniaTV.net
06 iun. 2017, 05:33
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul furnizării materialelor de construcţii

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor competente achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament de tip ”fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 3.600.000 lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 1.

Întreaga acțiune a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.