Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la evazioniştii cu produse din carne

Poliţiştii Capitalei au efectuat şapte percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, în cadrul unei acţiuni privind destructurarea unei grupări care se ocupa cu evaziunea fiscală prin comercializare de produse din carne.

28 mai 2014, 14:55
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la evazioniştii cu produse din carne

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis miercuri, în perioada aprilie – mai, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unei grupări formate din 11 persoane, o femeie şi 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii au prins în flagrant doi dintre membrii grupării, în timp ce transferau dintr-o autoutilitară în alta, proprietăţi a două societăţi comerciale diferite, cantitatea de 1.200 kg carne.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, sumele de 15.500 de euro şi 110.000 de lei şi trei unităţi de calcul portabile, fiind identificată şi indisponibilizată cantitatea de 3.500 kg carne de diferite sortimente, ce nu avea documente de provenienţă. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme folosite de membrii grupării.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi judeţului Constanţa.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 400.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în Caraş-Severin la persoane bănuite de cămătărie şi contrabandă