Percheziţii în cazul furtului unui seif din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, în cazul furtului unui seif cu bani şi bijuterii din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu, comis în luna ianuarie, în urma descinderilor fiind ridicate şi duse la audieri două persoane.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 07:33
Percheziţii în cazul furtului unui seif din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu

Potrivit procurorilor DIICOT Timiş, în cazul seifului furat din locuinţa lui Petru Lupşac, fost şef al Fiscului din Oţelu Roşu, au fost făcute percheziţii într-un apartament şi o maşină aparţinând unui tânăr de 28 de ani.

Conform anchetatorilor, tânărul, care este din Timişoara, ar fi principalul suspect în acest caz.

Anchetatorii au descins, de asemenea, şi la o fermă de animale din comuna Teregova (Caraş-Severin), care îi aparţine tot tânărului, fiind descoperite mai multe monede din aur şi argint, iar anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă acestea provin din seiful furat din locuinţa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu.

În urma descinderilor, tânărul de 28 de ani şi o femeie din Caraş-Severin au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Timiş.

În 29 ianuarie, Poliţia oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată de către fost şef al Fiscului din Oţelu Roşu Ioan Petru Lupşac că i-a fost furat din locuinţă un seif care conţinea bijuterii din aur, 370.000 de euro şi 160.000 de lei, prejudiciul fiind de 1,7 milioane de lei.

La două săptămâni de la dispariţia seifului, Petru Lupşac a fost acuzat de un tânăr de 24 de ani că l-ar fi răpit şi ameninţat cu arma pentru a recunoaşte că i-ar fi furat seiful cu bani şi bijuterii. Pe numele lui Lupşac poliţiştii au deschis atunci dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, loviri şi alte violenţe.