Percheziţii în Gorj, la persoane bănuite de infracţiuni economice şi corupţie

Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au efectuat miercuri dimineața, nouă percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1 800 000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție și infracțiuni la legea societăților comerciale.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 09:12
Percheziţii în Gorj, la persoane bănuite de infracţiuni economice şi corupţie

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în baza delegării procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 9 percheziții într-o cauză penală la sediile unor firme și la locuințele unor persoane din județul Gorj, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Gorj, citat de Agerpres.

„Din cercetări a reieșit că în perioada 2011 — 2015 administratorii societăților comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale și, prin simularea unor relații comerciale, ar fi retras bani din conturile societăților. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că pentru obținerea unor contracte de prestări servicii ar fi comis fapte de corupție”, potrivit aceluiaşi document.

Surse din cadrul IPJ Gorj au afirmat că perchezițiile au avut loc în zona Turceni — Urdari, iar vizați sunt mai mulți oameni de afaceri, printre care și Ion Iordache, fostul primar al orașului Turceni. Totodată, au loc percheziții la sediul Primăriei din Urdari și la domiciliul edilului Mihai Calotă.