Percheziţii în Ialomiţa la o instituţie publică şi la persoane suspecte de evaziune fiscală

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița efectuează miercuri dimineaţa șase percheziţii la sediul unei instituții publice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi la locuinţele a trei persoane din județul Ialomița. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.000.000 de lei.

17 iun. 2015, 05:47
Percheziţii în Ialomiţa la o instituţie publică şi la persoane suspecte de evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, efectuează miercuri şase percheziţii la sediul unei instituții publice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi locuinţele a trei persoane din judeţul Ialomița, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fapte de corupție.

Citeşte şi: Percheziţii la Casa Judeţeană de Pensii Brăila: DNA vrea să verifice pensionările pe caz de boală

Acţiunea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei societăţi comerciale din județul Ialomița ai căror reprezentanți sunt bănuiți că, în perioada 2012-2013, ar fi creat circuite financiare fictive, de natură să asigure sustragerea de la plata T.V.A. aferentă comercilizării pe piaţa internă a unor produse cerealiere, achiziţionate de la unități economice cu comportament de tip fantomă.

În cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii efectuează cercetări și față de un funcționar al unei instituții publice, bănuit că ar fi pretins de la administratorul societății comerciale, diferite bunuri în scopul facilitării unor avantaje fiscale.

Citeşte şi: Percheziţii într-un dosar de şantaj, camătă şi abuz în serviciu. 10 persoane au fost reţinute

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, până în prezent, la aproximativ 2.000.000 de lei.

La finalizarea activităților, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.