Percheziţii în Ilfov, într-un caz de evaziune fiscală de 500.000 de euro cu legume şi fructe

Polițiștii fac miercuri nouă percheziții la domiciliile a trei persoane din Ilfov bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de către aceștia.

20 apr. 2016, 05:47
Percheziţii în Ilfov, într-un caz de evaziune fiscală de 500.000 de euro cu legume şi fructe

„În urma controalelor desfășurate de către polițiști, aceștia au stabilit că trei bărbați ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 500.000 de euro cu ocazia achizițiilor intracomunitare de legume și fructe”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliției Județene Ilfov remis, miercuri, Agerpres.

Aceștia ar fi înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale pe care le-ar fi înființat operațiuni fictive în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că mărfurile aferente acestor operațiuni ar fi fost comercializate fără documente de proveniență.

„Totodată, pentru a se sustrage de la plata taxelor către stat, aceștia ar fi folosit mai multe societăți tip fantomă”, se arată în comunicat.

Polițiștii vor duce cinci persoane la sediul IPJ Ilfov pentru a fi audiate.