Percheziţii în patru judeţe din ţară în dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 14 milioane de lei

Un număr de 50 de percheziții sunt efectuate, miercuri dimineața, în județele Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu total estimat la peste 14 milioane lei, anunță un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

RomaniaTV.net
29 mart. 2017, 06:05
Percheziţii în patru judeţe din ţară în dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 14 milioane de lei

În urma perchezițiilor, 10 persoane vor fi duse la audieri la sediul IPJ Olt.

Dosarele penale în cauză sunt instrumentate de polițiștii din cadrul IPJ Olt sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar societățile comerciale implicate derulează operațiuni cu metale feroase și neferoase.

Cercetările polițiștilor și perchezițiile urmăresc „probarea activității infracționale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidențiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obținute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit”, arată comunicatul IPJ Olt.

Prejudiciul în cele două dosare în care au loc percheziții a fost estimat la peste 14 milioane lei.