Percheziţii în patru judeţe. Vizată este o grupare specializată în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, coordonaţi de procurorul DIICOT Satu Mare, au făcut, joi, 51 de percheziţii în judeţele Satu Mare, Maramureş, Arad şi Bihor, la membrii unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări. Peste 40 de persoane vor fi duse la audieri în acest dosar.

02 aug. 2018, 13:58
Percheziţii în patru judeţe. Vizată este o grupare specializată în contrabandă cu ţigări

Într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră se arată că, la începutul acestui an, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, a început monitorizarea unei grupări formate din peste 50 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, specializată în contrabanda cu ţigări de provenienţă extra-comunitară.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locuri şi comercializarea lor.

Pe perioada monitorizării, s-au confiscat de la membrii grupării, în urma unor acţiuni punctuale, peste 55.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 610.000 de lei, cantitate care urma să fie introdusă ilegal în ţară în vederea comercializării.

Joi dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei, delegaţi de procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu angajaţi ai ITPF Oradea, ITPF Timişoara, BCCO Oradea, SCCO Satu Mare, IPJ Satu Mare şi IPJ Bihor, sprijiniţi de jandarmi din Cluj, Oradea, Maramureş şi Satu Mare, au descins la 51 de locuinţe ale membrilor grupării, din judeţele Satu Mare, Maramureş, Arad şi Bihor.

Până în prezent, au fost găsite mai multe baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, înscrisuri şi indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activităţi infracţionale, telefoane mobile şi cartele telefonice, importante sume de bani în lei şi valută, arme şi muniţia aferentă, deţinute ilegal, arată sursa citată.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare vor fi aduse pentru audieri peste 40 de persoane.

În acest caz se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat şi contrabandă, iar anchetatorii lucrează la identificarea tuturor persoanelor implicate.

Pe timpul acţiunii s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Oradea şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Satu Mare.