Percheziţii într-un dosar de fraude cu fonduri europene. Anchetă DNA la Agenţia de Dezvoltare Vest

Procurorii DNA efectuează percheziţii ample, luni dimineaţă, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Sunt acţiuni în mai multe oraşe. La Timişoara se fac cercetări la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

09 feb. 2015, 06:28
Percheziţii într-un dosar de fraude cu fonduri europene. Anchetă DNA la Agenţia de Dezvoltare Vest

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013, se arată într-un comunicat al instituţiei.

La Timişoara, în acest dosar au loc cinci percheziţii. Procurorii DNA şi jandarmii au descins la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, dar şi la o casă de schimb valutar şi la un hotel din oraş.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la o primărie din Harghita pentru fapte de CORUPŢIE

Alte percheziţii au loc în municipiul București și în județele Ilfov,Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, patru dintre ele fiind la sediile unor instituții publice, iar 19 la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Surse judiciare susţin că printre instituţiile publice la care se desfăşoară percheziţii se numără şi Ministerul Fondurilor Europene.

„Ministerul Fondurilor Europene a colaborat și va colabora cu toate autoritățile abilitate în vederea constatării, combaterii și sancționării infracțiunilor sau oricăror fapte de corupție. Din prima zi a mandatului mi-am asumat toleranță zero față de orice acțiune care contravine legii. Toți cei care au încălcat legea trebuie să plătească. România a câștigat încrederea Comisiei tocmai pentru că am luat măsuri de înlăturare a breșelor din sistem și de creștere a gradului de transparență instituțională. De aceea, speculațiile pe marginea unei anchete în derulare pot face mai mult rău decât bine. Fondurile europene sunt o chestiune de interes național, iar Ministerul Fondurilor Europene funcționează în virtutea interesului național. Ce putem face este să lucrăm împreună — reprezentanți ai instituțiilor statului, societate civilă și reprezentanți ai mass media — pentru ca România să aibă un viitor mai bun și o imagine corectă în fața partenerilor externi”‘, a declarat Eugen Teodorovici.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.