Percheziţii într-un dosar privind fraudarea unor firme de asigurări. Inspectorii decontau reparaţii pentru daune fictive

Poliţiştii din Capitală fac percheziţii, joi dimineaţă, într-un dosar în care este vizată o grupare suspectată de fraudarea unor societăţi de asigurare, prin decontarea unor servicii de reparaţii auto pentru daune fictive, din reţea făcând parte şi 14 inspectori de daună. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 400.000 de euro.

RomaniaTV.net
19 oct. 2017, 05:27
Percheziţii într-un dosar privind fraudarea unor firme de asigurări. Inspectorii decontau reparaţii pentru daune fictive

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii pun în aplicare joi opt mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi 25 de mandate de aducere, într-un dosar de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, şi constituire de grup infracţional organizat.

Gruparea a acţionat în perioada 2012 – 2013, prin intermediul unei societăţi comerciale care avea ca obiect de activitate principală întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fiind implicaţi şi 14 inspectori de daună.

Astfel, persoane implicate în accidente rutiere şi care deţineau poliţă valabilă mergeau la firma respectivă pentru reparaţia autoturismului, însă avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fără ştirea proprietarului, iar documentele iniţial întocmite erau înlocuite cu unele falsificate. De asemenea, ulterior, autoturismele erau reparate, se întocmeau cereri de despăgubire de la societatea de asigurări, după care asiguratorul vira suspecţilor suma de bani corespunzătoare reparaţiei.

Totodată, în cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovăţie şi care nu aveau poliţe facultative, beneficiau de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele în cauză, astfel încât să nu fie vizibile avariile existente şi implicit să nu fie menţionate în inspecţia de risc, după care se încheia poliţa de asigurare facultativă, urmând ca la un interval de două, trei luni deţinătorul autoturimului să fie chemat în service, unde erau provocate în mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Prejudiciul creat în acest caz este estimat la peste 400.000 de euro.

Persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.